ONDERNEMERSREIS HONG KONG, SHENZHEN EN SHANGHAI

Dit project is afgerond, maar wij houden u graag op de hoogte van toekomstige reizen naar deze bestemming.

Van 26 oktober tot en met 2 november organiseert handelsroute een factfinding missie naar Hong Kong, Shenzhen en Shanghai voor ondernemers die zich willen oriënteren op zakendoen in China. 
 
Twee miljard Facebook-leden, twee miljard Google Android-gebruikers, één miljard iPhone-eigenaren: je zou denken dat Amerikaanse technologiebedrijven de hele wereld in hun macht hebben.
Dat geldt misschien voor Europa, maar niet voor China. In dat land met 1,4 miljard inwoners en 721 miljoen internetters hebben Google en Facebook niets te vertellen – China creëerde eigen webdiensten, zoals WeChat, dat als voorbeeld dient voor Facebook. De meeste smartphones komen uit China, met name uit Shenzhen, een vissersdorp dat in een paar decennia uitgroeide tot de hoofdstad van de hightech hardware.    

China is de thuisbasis van enkele grote, nieuwe generatie technologie-exporteurs, zoals Huawei, softwarebedrijf Tencent, dronebouwer DJI en autofabrikant BYD. Geen staatsbedrijven, maar ambitieuze Chinese ondernemers die op eigen kracht de wereld proberen te veroveren. Made in China veranderde de laatste jaren in Created in China

Voor het programma van deze ondernemersreis is gekozen om Shenzhen en Shanghai aan te doen, en optioneel ook Hong Kong. Shenzhen wordt ook wel eens het Silicon Valley van China genoemd, Shanghai is al van oudsher het zakelijke hart van China. Op het snijvlak van technologie, innovatie en vastgoedontwikkeling bieden deze twee mega steden een uniek kijkje in de Chinese keuken.    

(Bron: NRC
 
CHINA

26 Oct. t/m 2 Nov. 2019
Hong Kong
7 Metropolis Drive, Hunghom, Hongkong, Hong Kong
Habour Plaza Hotel